Powrót
Opis ogólny: 

Dzięki starannie dobranym składnikom Kotlet, panier do mięs nadaje potrawie niepowtarzalny smak, aromat i wygląd oraz zapobiega nadmiernemu wchłanianiu tłuszczu podczas smażenia, dzięki czemu mięso zachowuje naturalną soczystość. Gotowy Kotlet, panier do mięs jest bardzo wygodny w zastosowaniu, a więc pomaga zaoszczędzić czas podczas przygotowywania codziennych posiłków.

Gramatura: 90 g

Czy wiesz że: 

 

W sztuce kulinarnej panierowaniem określamy czynność polegającą na obtaczaniu produktu przeznaczonego do smażenia w rozmąconym jajku, mące i bułce tartej. Do panieru dodawane są również przyprawy. Efektem finalnym jest chrupiąca, złocista panierka, która stanowi dopełnienie smaku mięsa, ryby, sera lub grzybów.

Zastosowanie: 

Kotlet, panier do mięs stosujemy do panierowania wszelkich rodzajów mięs, w szczególności do wieprzowiny. Przygotowując na przykład kotlety schabowe stosujemy go zamiast bułki tartej. Panierki możemy użyć także do ryb, serów, grzybów i wszystkich innych produktów, które pragniemy obtoczyć w złocistej panierce.


Kategoria, z której pochodzi ten produkt: