Powrót
Opis ogólny: 

 

Marynata do mięs klasyczna do starannie dobrana mieszanka znakomitych przypraw Prymat, takich jak: gorczyca biała, kozieradka, majeranek, kolendra, liść laurowy, pieprz czarny, ziele angielskie, jałowiec rozmaryn i sól. Ponadto smak i aromat marynaty wzbogacają warzywa suszone: czosnek i cebula. Doprawione i zamarynowane w ten sposób mięsiwo będzie mało smaczną i chrupiącą skórkę, a w środku będzie soczyste i kruche.

Gramatura: 20 g

Czy wiesz że: 

 

Marynowanie mięs ma już wieloletnią tradycję. W ten sposób przygotowane mięso jest odpowiednio zakonserwowane, a dodatkowo staje się bardziej aromatyczne, kruche i soczyste. Dzięki odpowiednim przyprawom nabiera ono także doskonałych walorów smakowych. Najlepiej, aby przeznaczone do marynowania mięso było świeże, ponieważ rozmrażane może wydzielać zbyt wiele soków. Kawałki przeznaczone do marynowania powinny być odpowiedniej wielkości, aby marynata mogła odpowiednio wniknąć we włókna mięsa. Najważniejsze, aby proces marynowania trwał tak długo, aby mięso zdążyło nabrać pożądanych właściwości. W zależności od rodzaju mięsa i pożądanego efektu końcowego marynowanie może trwać od kilku do kilkudziesięciu godzin. Po upływie odpowiedniej ilości czasu zamarynowane porcje są idealnie przygotowane do pieczenia, smażenia lub grillowania.

Zastosowanie: 

 

Marynata do mięs klasyczna stosowana jest do wszystkich rodzajów mięs, ryb, a nawet warzyw na grilla. Polecana do polędwiczek wieprzowych, szynki, cielęciny, drobiu, łososia i wielu innych. Odrobina oliwy z oliwek oraz Marynaty do mięs klasycznej wystarczy, aby marynowane mięso nabrało pożądanych walorów.


Kategoria, z której pochodzi ten produkt: