Sól peklowa – czym się charakteryzuje?
Poznaj zastosowanie soli peklowej oraz różne sposoby peklowania mięsa. Jest to prostsze niż myślisz - przygotuj domowe wędliny!
czytaj więcejZapraszamy na kolejne kulinarne starcie w "Kuchennych rewolucjach", które tym razem odbędzie się w stolicy, w polsko-ormiańskiej Tawernie.
Kuchnia ormiańska to jedna z najstarszych kuchni świata, która sięga historią aż do czasów starożytnej Azji. To co można o niej powiedzieć to z pewnością to, że jest niezwykle aromatyczna i przy tym bardzo precyzyjna. Czy taka też jest w polsko – ormiańskiej Tawernie, gdzie zawitał program Kuchenne rewolucje?
W Tawernie serwowane są – lub być powinny ze względu na nazwę – również dania ormiańskie. Niestety jednak jak twierdzi przyjaciel i za razem wspólnik restauratora (Artaka) lokal przemienił się w stołówkę, gdzie brak wyrazistych smaków, a wszystko zlewa się w jedną, bezładną całość. Artak, jednak pomimo nawoływań wspólnika Piotra nie chce wprowadzać zmian. Czy uda się znaleźć złoty środek godząc polsko – ormiańskie temperamenty i kuchnie zarazem? Tego dowiemy się już dziś o 21.30 w TVN.
Więcej na stronie DoradcaSmaku.pl
Poznaj zastosowanie soli peklowej oraz różne sposoby peklowania mięsa. Jest to prostsze niż myślisz - przygotuj domowe wędliny!
czytaj więcej4 marca o godzinie 20:10 na antenie stacji TVN rusza jubileuszowy, XX sezon programu kulinarnego Doradca Smaku. Przez cały czas program jest nieodłącznie związany z marką Prymat.
czytaj więcej