Przyprawy jednorodne

Bazylia

Bazylia otarta Prymat charakteryzuje się korzennym zapachem oraz słodkawym, orzeźwiającym smakiem. Idealnie komponuje się  z wszelkimi warzywami, dodana do pomidorów czy bakłażanów tworzy doskonały efekt smakowy. Popularna szczególnie w potrawach wywodzących się z kuchni śródziemnomorskiej. Bazylia powinna być dodawana w ostatniej chwili, tuż przed końcem gotowania.

Gramatura: 230 g i 300 g Zastosowanie

Nadaje wyborny smak sałatkom i świeżym, pokrojonym pomidorom. Aromat bazylii doskonale harmonizuje się z czosnkiem. Używa się jej do sosu włoskiego i do wielu potraw z krajów śródziemnomorskich. Bazylia podnosi smak rozmaitych zapiekanek, ogórków, pieczonych kiełbasek, potraw jednogarnkowych oraz cierpkich warzyw, np. kiszonej kapusty. Jest idealnym składnikiem octu ziołowego.

Kluczem do kulinarnego sukcesu jest odpowiedni dobór produktów. Dobra kuchnia opiera się nie tylko na oryginalnych pomysłach i sprawdzonych przepisach, ale przede wszystkim na wysokiej jakości składnikach.

Staranna kompozycja suszonych warzyw, odpowiednio dobranych przypraw, a także wszechstronne zastosowanie sprawiły, że przyprawę Kucharek doceniły miliony Polaków.

Marka Smak od lat pielęgnuje swoje unikalne receptury łącząc je z warzywami najwyższej jakości. Odpowiednie proporcje receptur sprawiają, że wszelkie przetwory Smak smakują wyjątkowo i niepowtarzalnie.

Ta strona używa cookies. Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki.

Akceptuję