Inne

Sezam czarny

niełuskany

W kuchni azjatyckiej bardzo często używa się sezamu. Ma wyraźnie orzechowy, ziemisty i lekko gorzki smak, który potęguje się w trakcie prażenia. Można z powodzeniem łączyć go z kardamonem,tymiankiem, czy goździkami.

Sezam czarny niełuskany wykorzystywany jest często w kuchni hinduskiej. To doskonały dodatek do zup, sałatek, surówek, potraw z warzyw i owoców. Popularny dodatek do sushi, farszów a nawet deserów.

Gramatura: 500 g Zastosowanie

Sezam czarny niełuskany używany jest w kuchni hinduskiej. To świetny dodatek do sałatek zup, surówek, a nawet potraw z owoców i warzyw. Sezam czarny wykorzystywany jest często jako dodatek do sushi, farszów oraz deserów.

Kluczem do kulinarnego sukcesu jest odpowiedni dobór produktów. Dobra kuchnia opiera się nie tylko na oryginalnych pomysłach i sprawdzonych przepisach, ale przede wszystkim na wysokiej jakości składnikach.

Staranna kompozycja suszonych warzyw, odpowiednio dobranych przypraw, a także wszechstronne zastosowanie sprawiły, że przyprawę Kucharek doceniły miliony Polaków.

Marka Smak od lat pielęgnuje swoje unikalne receptury łącząc je z warzywami najwyższej jakości. Odpowiednie proporcje receptur sprawiają, że wszelkie przetwory Smak smakują wyjątkowo i niepowtarzalnie.

Ta strona używa cookies. Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki.

Akceptuję