Aktualności

Klasycznie, pikantnie i ziołowo, czyli najlepsze smaki na grilla

Grillowanie jest jednym z naszych ulubionych sposobów spędzania czasu. Nic dziwnego. Grill to pyszne jedzenie, a przy tym znakomita okazja, żeby zorganizować przyjęcie. Kiedy tylko robi się trochę cieplej, umawiamy się na spotkania przy ruszcie. To, co będziemy jeść wymaga przygotowania. Musimy zadbać też o napoje, naczynia, sztućce, miejsca do siedzenia i stoliki. Spraw, o których trzeba pomyśleć wcale nie jest tak mało. Nie powinniśmy się tym przerażać. W porównaniu z przyjęciami czy uroczystymi kolacjami grill to pestka!

Gdy myśli się o jedzeniu z grilla, wszystkim przychodzi do głowy karczek i kiełbasa, ale przecież na tym repertuar dań z rusztu wcale się nie kończy. Znakomicie smakują również różnego rodzaju ryby z grilla (np. pstrąg), a także warzywa (np. cukinia, bakłażan, papryka) czy nawet owoce. Banan nadziewany czekoladą upieczony na grillu to prawdziwa poezja smaku! Pamiętajmy więc, że nie musimy się ograniczać do kiełbasek, karkówki i boczku i śmiało możemy próbować innych pomysłów na dania.

Oprócz tego, co na grillu się piecze, istnieje wiele dań i produktów będących dodatkami do grilla. Najważniejsze są oczywiście sałatki. Istotne jest także przygotowanie różnych przegryzek, a także sosów – od keczupów i musztard, przez chrzany, aż po dipy.

Czy warto przyprawiać grillowane jedzenie? Zdecydowanie tak! Choć sam proces pieczenia nad ogniem nadaje naszym smakołykom wyjątkowego i niepowtarzalnego smaku, to jednak warto dodać przygotowywanym potrawom trochę aromatu. Czym przyprawiać grillowane jedzenie? Możliwości jest bardzo dużo i wszystko zależy od naszych preferencji. Nie ma jednej generalnie obowiązującej zasady co do tego, jakich przypraw należy używać. Niewątpliwie sporym ułatwieniem będzie skorzystanie z gotowej mieszanki. To o tyle dobre rozwiązanie, że sami nie musimy martwić się o zdobywanie poszczególnych składników przyprawy, ustalanie ich proporcji i mieszanie. Wszystko to robią za nas specjaliści.

Jakie mieszanki przyprawowe mamy do wyboru? Fanom pikantnego  mięsa o intensywnym smaku i aromacie polecamy Grill – przyprawę pikantną Prymat. W jej skład wchodzą między innymi takie przyprawy jak: papryka słodka, gorczyca, kolendra, majeranek, jałowiec, chili, rozmaryn, pieprz czarny, ziele angielskie, sól, a także najlepszej jakości warzywa suszone: czosnek, marchew, cebula. Mieszanka sprawdzi się znakomicie w przygotowywaniu wszelkiego rodzaju mięs z grilla, a także szaszłyków. Jeśli lubimy ognisty i wyrazisty smak mięsa, sięgnijmy po Grill – przyprawę pikantną Prymat!

Tym, którym nie zależy aż tak na ostrości potraw i cenią bardziej klasyczne smaki, polecamy Grill – przyprawę klasyczną Prymat. Nadaje się ona nie tylko do mięs, ale również ryb, warzyw, a nawet owoców. Znakomicie pasuje do szaszłyków. Fani subtelnego aromatu z pewnością docenią Grill – przyprawę ziołową Prymat. Doskonale współgra ona z mięsem i warzywami, a szczególnie dobrze łączy się z delikatnymi w smaku rybami i owocami morza.

Wszystkie przyprawy dostępne są w dwóch opakowaniach – w formie tradycyjnej, w saszetce oraz w tubie, która jest bardzo wygodna w zastosowaniu – można ją wszędzie postawić i idealnie nadaje się do wzięcia na grilla.

Więcej aktualności

Ta strona używa cookies. Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki.

Akceptuję