Aktualności

Karnawał w kuchni

Nowy Rok za pasem, a wraz z nim huczne świętowanie karnawału. Stoły pełne przekąsek i wyjątkowi goście to sekret udanego spotkania. Nic tak nie buduje relacji jak wspólny posiłek, czy mała przekąska w gronie przyjaciół.

Na Sylwestrowy wieczór idealne będą rozgrzewające potrawy i napoje, które podgrzeją atmosferę przed powitaniem Nowego Roku o północy. Na imprezy bardziej lub mniej huczne świetnie sprawdzą się małe porcje typu „finger food”, które można wziąć do ręki nie brudząc specjalnie rąk i zjeść jednym kęsem. Na karnawałowe przekąski warto wybrać potrawy na zimno, szybkie i proste w przygotowaniu serwując gościom większy wybór smaków. Wszelkie koreczki, tartinki czy kanapeczki będą mile widziane.

Do przygotowania prostych, a zarazem ciekawych tartinek wystarczą różnego rodzaju spody z pieczywa (np. krakersy, ciemny chleb typu pumpernikiel, chleb słonecznikowy) oraz dodatki – np. serek kremowy z papryką słodką, twarożek z ziołami, ser żółty i warzywa.

Polecamy przekąski na Sylwestra i Karnawał na DoradcaSmaku.pl

Więcej aktualności

Zarządzaj plikami cookies