Aktualności

Doradca Smaku VIII: Cynaderki cielęce w sosie musztardowym, odc. 5

Cynaderki, cynaderki - tajemniczo brzmią, a co się kryje pod tą nazwą? To po prostu nerki, w tym przepisie - cielęce. Niektórzy zarzekają się, że nie wezmą ich do ust, choć niegdyś były uwielbiane i często przygotowywane w kuchni. 

Ze względu na swoją specyfikę smakową i zapachową muszą przejść dokładną obróbkę. Trzeba je dokładnie oczyścić, moczyć w wodzie i długo obgotowywać. Następnie powinny być pokrojone na małe kawałki - jak na gulasz, a twarde części powinny być wycięte.

Pomimo swojej pracochłonności, danie jest przepyszne, a niektórzy uważają nerki za najlepsze z podrobów. Spróbujecie?

PRZEPIS Z PROGRAMU ZNAJDUJE SIĘ TUTAJ. 

Więcej aktualności

Przetwarzamy Twoje dane osobowe i stosujemy cookies, aby ułatwić Ci korzystanie ze sklepu/naszych usług. Dowiedz się więcej o naszej Polityce Prywatności. Zapoznaj się z informacjami od administratora Dowiedz się więcej

Ok, rozumiem