Sól peklowa – czym się charakteryzuje?
Poznaj zastosowanie soli peklowej oraz różne sposoby peklowania mięsa. Jest to prostsze niż myślisz - przygotuj domowe wędliny!
czytaj więcejKaczkę najczęściej przygotowujemy na święta lub uroczyste okazje. Mówiąc wprost, ten rodzaj mięsa serwujemy w swoich domach zdecydowanie za rzadko. Jest w końcu pyszne i delikatne w smaku, bez wątpienia urozmaici nasze codzienne menu.
Kaczka zazwyczaj podawana jest z owocami. Wiele osób uważa, że najlepiej smakuje na słodko - z jabłkami, ale znajdą się i tacy, którzy to mięso wolą w wersji wytrawnej. Michel Moran postawił na zróżnicowane dodatki i przygotował pyszne udka z kaczki z włoską kapustą, marchewką, cebulą i oczywiście jabłkiem. To danie smakuje naprawdę rewelacyjnie i jestem pewien, że zachwyci nawet najbardziej wyrafinowane podniebienia.
PRZEPIS ZNAJDZIECIE TUTAJ.
Poznaj zastosowanie soli peklowej oraz różne sposoby peklowania mięsa. Jest to prostsze niż myślisz - przygotuj domowe wędliny!
czytaj więcej4 marca o godzinie 20:10 na antenie stacji TVN rusza jubileuszowy, XX sezon programu kulinarnego Doradca Smaku. Przez cały czas program jest nieodłącznie związany z marką Prymat.
czytaj więcej