Aktualności

Doradca Smaku VII: Udka z kaczki z kapustą i jabłkami, odc. 38

Kaczkę najczęściej przygotowujemy na święta lub uroczyste okazje. Mówiąc wprost, ten rodzaj mięsa serwujemy w swoich domach zdecydowanie za rzadko. Jest w końcu pyszne i delikatne w smaku, bez wątpienia urozmaici nasze codzienne menu.

Kaczka zazwyczaj podawana jest z owocami. Wiele osób uważa, że najlepiej smakuje na słodko - z jabłkami, ale znajdą się i tacy, którzy to mięso wolą w wersji wytrawnej. Michel Moran postawił na zróżnicowane dodatki i przygotował pyszne udka z kaczki z włoską kapustą, marchewką, cebulą i oczywiście jabłkiem. To danie smakuje naprawdę rewelacyjnie i jestem pewien, że zachwyci nawet najbardziej wyrafinowane podniebienia.

PRZEPIS ZNAJDZIECIE TUTAJ.

Więcej aktualności

Ta strona używa cookies. Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki.

Akceptuję