Aktualności

Doradca Smaku VII: Pieczona gęś z czerwoną kapustą, odc. 24

Gęsina, choć nieco zapomniana, wpisuje się w polską tradycję kulinarną. Jest doskonałą alternatywą dla popularnego i często przyrządzanego w naszych domach kurczaka. Jestem pewien, że pieczona pierś z gęsi z dodatkiem aromatycznej czerwonej kapusty na pewno zachwyci Wasze podniebienia.

Niestety gęś rzadko pojawia się na polskich stołach, a jeśli już się na nich pojawia jest niekwestionowanym rarytasem. Odpowiednio przyprawiona spełnia oczekiwania najbardziej wymagających smakoszy. Michel Moran poleca przepis, który bez problemu powtórzycie w swojej kuchni i zaskoczycie swoich bliskich pysznym i oryginalnym daniem.

Przepis znajduje się TUTAJ.

Więcej aktualności

Ta strona używa cookies. Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki.

Akceptuję