Aktualności

Doradca Smaku VII: Kotleciki jagnięce z pastą z bakłażana, odc. 21

Chociaż jagnięcina nie gości często na naszych stołach, to warto ją wprowadzić do stałego jadłospisu.

To jedno z najzdrowszych mięs dostępnych na rynku - bogate w białko oraz witaminy z grupy B. Jagnięcina jest wyjątkowo krucha i delikatna w smaku, dlatego tak wielu z nas zachwyca się nią na talerzu. Jeśli zastanawiacie się, jak idealnie przyrządzić jagnięcinę, to Michel Moran ma dla Was smaczną podpowiedź. Wbrew pozorom nie trzeba być kulinarnym ekspertem, aby ją przygotować - to mięso potrzebuje naprawdę niewiele - wystarczy pieprz oraz sól i oczywiście rozgrzana patelnia. Nie można też zapomnieć o wyrazistych dodatkach - do jagnięciny idealnie pasuje aromatyczna pasta z bakłażana oraz chrupiące ziemniaczki.

Przepis dostępny TUTAJ.

Więcej aktualności

Przetwarzamy Twoje dane osobowe i stosujemy cookies, aby ułatwić Ci korzystanie ze sklepu/naszych usług. Dowiedz się więcej o naszej Polityce Prywatności. Zapoznaj się z informacjami od administratora Dowiedz się więcej

Ok, rozumiem