Sól peklowa – czym się charakteryzuje?
Poznaj zastosowanie soli peklowej oraz różne sposoby peklowania mięsa. Jest to prostsze niż myślisz - przygotuj domowe wędliny!
czytaj więcejDzisiaj propozycja na przyrządzenie szlachetnego i pysznego mięsa jakim jest polędwica wołowa. Zazwyczaj towarzyszy jej sos bearneński lub pieprzowy… A jak przygotował ją Robert Sowa?
Najpierw polędwica została zamarynowana w pikantnej musztardzie rosyjskiej, tymianku, pieprzu kolorowym, czosnku, a potem upieczona. Zamiast sosu chef Robert Sowa przyrządził mus z suszonych pomidorów, marynowanego czosnku, kaparów i orzeszków piniowych. Dla zaostrzenia smaku całego dania, dodał chrzan jabłkowy. Przepis i instrukcja przyrządzenia tego dania jest tutaj.
Poznaj zastosowanie soli peklowej oraz różne sposoby peklowania mięsa. Jest to prostsze niż myślisz - przygotuj domowe wędliny!
czytaj więcej4 marca o godzinie 20:10 na antenie stacji TVN rusza jubileuszowy, XX sezon programu kulinarnego Doradca Smaku. Przez cały czas program jest nieodłącznie związany z marką Prymat.
czytaj więcej