Aktualności

Doradca Smaku IV: Rostbef z panierowanymi piklami, odc. 34

Jak przyrządzić i podać rostbef, aby zamienić go w znakomite i wyszukane danie? To proste! Rostbef marynujemy w ziołach, zamiast ziemniaków podajemy purée z jabłek, a zwykłe ogóreczki konserwowe panierujemy. Efekt fenomenalny!

Rostbef wołowy to mięso, które samo w sobie jest doskonałe w smaku. W szybki sposób można dodatkowo podkreślić jego naturalne atuty, poprzez zamarynowanie go w ziołach. Rozmaryn i tymianek, a następnie ostra musztarda rosyjska z miodem sprawią, że mięso będzie wewnątrz soczyste, a na zewnątrz doskonale doprawione.

Zamiast podać mięso w klasyczny sposób, z ziemniakami – warto postawić na smaczną odmianę. Purée z jabłek dobrze będzie się komponowało z soczystymi kawałkami mięsa, natomiast jako dodatek podać ogóreczki konserwowe – wcześniej opanierowane. Efekt na pewno Wam się spodoba!

Pychota! Kto w swojej kuchni przygotuje takie danie?

Zobacz przepis i obejrzyj odcinek w serwisie DoradcaSmaku.pl

Więcej aktualności

Zarządzaj plikami cookies